Παιδοδοντία
842
page-template-default,page,page-id-842,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Παιδοδοντία

Παιδοδοντίατρος είναι ο οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική. Η εκπαίδευση αυτή εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβληματών της στοματικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των ατόμων με αναπηρία

 

Τα παιδιά αποτελούν ξεχωριστή κοινωνική ομάδα με ιδιαιτερότητες σαν άτομα και σαν ασθενείς. Η Παιδοδοντιατρική έχει αλλάξει την κατεύθυνση της oδοντιατρικής αντιμετώπισης των νεαρών ασθενών από την θεραπεία των οδοντικών νόσων στην πρόληψή τους και από τη μεμονωμένη μέριμνα για τα δόντια στη φροντίδα για το παιδί συνολικά.

 

Η σημαντικότερη προσφορά του παιδοδοντίατρου είναι η σωστή προσέγγιση του παιδιού, ώστε να το βοηθήσει να απαλλαγεί από τον φόβο και το άγχος της οδοντιατρικής επίσκεψης και να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του.

 

Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση ψυχολογικών τεχνικών και κατάλληλου λεξιλογίου, τη φιλική προς το παιδί διαμόρφωση του χώρου του ιατρείου και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελούν συμπληρωματικούς παράγοντες μιας ευχάριστης οδοντιατρικής επίσκεψης.